Fysträning

FYSTRÄNING för hundföraren

SEMINARIUM OCH TRÄNINGSGRUPP
– äntligen är detaljerna klara! 

Vi presenterar nu ett helt unikt träningskoncept i samarbete med Medimar och Kristoffer Weckström – där hundförarens fysik står i fokus! Med en stark kropp som är i god kondition får vi ut mer av vår hundträning, ja.. hela livet faktiskt! 

Träningen passar alla, vare sig du tränar kontinuerligt sedan tidigare eller behöver en kickstart, du kör på din egna individuella nivå och Kricke hjälper dig vidare. Svårighetsgraden och träningsintensiteten kommer sedan att öka i takt med att du blir starkare, mer explosiv och uthållig. Under resans gång får du med dig tips och råd på träningsupplägg och hur du kan träna själva hemmavid. 

Det handlar inte om att bli snabbast på agilitybanan, utan om att orka hela vägen, bli snabbare i fotarbetet, rekationsförmågan och utveckla koordinationen. Att hinna vara där som din hund behöver dig, med bättre kontroll på kroppen.

High five – nu kör vi! 

anmäl dig nu!

Onsdagar kl. 19-20.00, 12 veckor.
Begränsat antal platser.
Allt ingår i priset! Inga extra kostnader för lokalhyror (FlowDog, Medimar) etc. 

Bindande anmälan. 
Vid bekräftelse av kursplats fås betalningsinformation.
Din kursanmälan skickas till epost: info@flowdog.ax
Skriv kursens namn, ditt namn + telefonnummer. 

Är du osäker på om du klarar av kursen p.g.a eventuella tidigare skador eller har andra funderingar, tveka inte att hör av dig så hjälper vi Dig!

SEMINARIUM onsdag 16.09.2020

Detta seminarium riktar sig i första hand till agilityföraren, men alla är givetvis välkomna! Seminariet leds av Kristoffer där han delar med sig av sina tankar och kunskap kring fysträning och hur vi kan bli en bättre och snabbare handler till vår hund på banan. 

Vi tar bland annat upp följande:
– Vad är fysträning och varför är det viktigt?
– Vilka fysiska egenskaper som karaktäriserar en skicklig agilityförare?
– Vi går igenom typiska kroppspositioner och rörelsemönster inom agility och övningar för att förbättra dessa rörelsemönster
– Träningsmetoder och övningar för att förbättra agilityspecifik uthållighet

PROVA-PÅ TRÄNINGSPASS
Efter seminariet får den som vill delta på ett prova-på träningspass. Vi bekantar oss med rörelsemönster, kroppspositioner, utför styrkeövningar och sprinter och avslutar med att träna uthållighet. Övningarna kommer vara förhållandevis enkla så att du skall känna att du klarar av att hänga med i just din takt. Vi är här för att alla vill bli bättre, inte för att jämföra oss med varandra!

din coach

Vem är Kristoffer ”Kricke” Weckström?
Kricke är en ålänning som är utbildad naprapat och fystränare. Han har en karriär som fotbollspelare bakom sig och varit IFK Mariehamns rehab-och fystränare i många år. Idag hittar vi honom på Medimar Health och han är även fystränare för Finlands fotbollslandslag U19 idag. 

Är det någon som har koll på kroppens rörelseförmåga, hur vi bygger upp explosivitet och snabba fötter, koordination och styrka så har vi honom här! 

Dessutom har han fått plugga in sig på agility de senaste månaderna med hjälp av Sandra här på Team FlowDog, så detta kommer bli kanon!

Kristoffer Weckström. Bildkälla: Medimar