friskvårdsbesiktning

MARia knutas besöker åland regelbundet

förebyggande friskvårdsbesikTning

Perfekt för den aktiva tävlings- eller jakthunden, senioren eller bara för att hitta eventuella avvikelser så tidigt som möjligt innan det blivit större trubbel av saken. Genom en gånganalys samt funktions- och stabilitetsanalys av hunden samt kontroll av ledrörlighet och muskelstatus, kommer Maria med en sammanfattning kring din hunds fysiska hälsostatus. Stämmer analysen med din egen uppfattning kring din hund, blir det en OK-stämpel eller får du med dig lite hemläxor att jobba vidare med? Upptäcks större problem kommer Maria att ge tips och råd om vad som bör vara nästa steg, eventuellt besök på veterinärklinik. 
Vi rekommenderar regelbunden kontroll 1-2 ggr/år beroende på individ och status.

Alla priser är inkl. 24% moms

INPLANERADE DATUM 2024

1) 15-17.03.2024 / Anmälan öppnar 09.02.24 kl.19.00
2) 13-16.06.2024
3) 24-27.10.2024

Anmälningslänken är öppen (går att klicka på), men observera att anmälningar som inkommer före utsatt datum ej beaktas. 

Har du en skadad hund?

Om din hund har skadat sig eller du kanske bara ser att något är annorlunda med din hund med du kan inte sätta fingret på vad, då är det dags att komma på en besiktning. Det gäller att ta reda på vad som är fel.

Besöket börjar med att du som hundägare får berätta om hunds rörelsestörning eller skada. Har det smugit fram eller såg du när hunden skadade sig? Har det pågått länge? Det som försämras successivt kan ofta förbises.

Efter detta görs gånganalys samt funktions- och stabilitetsanalys av hunden. Vi går igenom ledrörlighet och muskelstatus. Utifrån information från anamnesen, studien av hundens rörelser och stabilitet samt hundens led- och muskelstatus kommer Maria med rekommendationer om hur du bör gå vidare för att din hund ska bli frisk så snart som möjligt. 

Besöket passar även för dem som är i rehabskedet på en känd skada eller efter operation. 

OBS! Vid akuta skador, uppsök ALLTID veterinär!

Alla priser är inkl. 24% moms

Workshop:
bli expert på din hund

TORSDAG 14.03.24 kl. 18-21.00

 En workshop öppen för både åhörare men också där du har möjlighet att ta med din egen hund (begränsat antal platser). 

Ju bättre vi känner till vår hunds kropp, rörelse- och beteendemönster i normalt tillstånd, ju snabbare kan vi märka avvikelser. Det i sig är skadeförbeyggande och ökad livskvalitet i allara högsta grad! 
 

Hur kan vi lära oss vad som är normalt för just min hund och vad är bra att hålla lite extra koll på? Hur ser man tecken på eventuella avbelastningar som hunden gör i det vardagliga livet eller hur kan jag känna/se om min hund är ojämn? Hur rör den sig normalt sett i vardagen – har något ändrats? 

Detta är ett stort ämne men du som hundägare kan hålla ett öga på otroligt många bitar och på så sett notera eventuella avvikelser i ett tidigt skede. Denna workshop är ett steg för Dig att bli expert på Din hund helt enkelt!

Mer information är på kommande,
men boka in datumet i din kalender redan nu!


maria knutas

Maria driver Healthy Dog Academy i Enköping och har flera gedigna utbildningar i grunden som bland annat: Diplomerad hundfysioterapeut, Naturmedicinskt hälsocenter i Göteborg. Certifierad Fysioterapeut hund, ReDog i Västerås AB
Maria har också gått flertalet vidareutbildningar där mycket har fokuserat på rehabilitering och uppträning av sporthundar.

Hon har arbetat på “ReDog veterinärklinik och rehabilitering” i 11 år med friskvård och rehabilitering av hund och katt och där fått en mycket stor erfarenhetsbank. Maria har även i flera år arbetat som lärare på utbildningar till hundfysioterapeut, hundmassör och balansbollsinstruktör. 

Läs mer om Maria via Healthy Dog Academy

Ett litet galleri på några av våra fina kunder, stor som liten: