FLOWDOG CREW

Glädje, passion och teamwork
– vi finns för dig!

VD och headcoach
Sandra Gustafsson

Visionen med Alandia FlowDog är att erbjuda en attraktiv miljö, som skapar trygga och fina förutsättningar för optimal hundträning året runt – oberoende väder och vind. Våra nyckelord är passion, glädje och teamwork vi strävar hela tiden till att bli bättre och öka vår kunskapsbank i teamet. Vi finns för Dig och din hund – genom hela livet, oavsett ambitionsnivå eller inriktning. 

Min uppväxt är präglad av olika hundar och aktiviteter, allt från jakthundar till utställningsresor. Jag började med juniorhandling och hittade sedan till agilityn med familjens Eurasier back in the days, och på den vägen är det!

Mitt egna fokusområde är agility och fysträning av hunden, både som coach och privat. Men  jag tränar även rallylydnad, hoopers, barmarksdrag och nosework får sig en runda ibland. Till flocken hör husse, två bordercollies, en parson, en brasiliansk terrier och två kattor. 

Jag önskar er alla en riktigt fin träningsstund här hos oss på Alandia FlowDog! 

Med vänlig hälsning
Sandra Gustafsson

HDA Cert. fystränare för hund 2020-2021 (pågående)
HDA Cert. Balansbollsinstruktör 2021
Canine Hoopers World Instructor coachlicense 2021
SAGI TopTeam 2019 (FIN)
SAGI TopTeam 2020 (FIN)
FitDog Agilityteam 2019/2020 (FIN)
FKK överfunktionär och banmästare agility

Sandra med Acxa och Noc

Carina Svenblad-Timonen
Rallylydnadscoach
carina@flowdog.ax

Jag är uppväxt med hundar, både med huskies och hundspann till gryt- och älghundar. Jag har alltid varit aktiv inom olika områden med temat hund, det är detta jag brinner för!
Idag består flocken av mannen Bosse och hundarna Pandora, Aqua och Belone.

Jag föder upp spanska vattenhundar (Kennel Perro CaBo), är prisdomare i DRAJ (drevprov) och tränar och tävlar aktivt i viltspår och rallylydnad för att nämna några aktiviteter.

SPKL Allmänlydnadsinstruktör
SPKL Rallylydnadsinstruktör
Överfunktionär Rallylydnad
Domare, DRAJ

 

Carina och Belone, Finsk viltspårschammpion 2021

Johanna Åberg
Allmänlydnadscoach 
johanna@flowdog.ax

Jag är uppvuxen i skärgården med jakthundar och retrievers. Hund har alltid varit mitt stora intresse. Jag har varit nyfiken på varför hundar gör som de gör, hur kan vi förstå varandra bättre osv. 2010-2011 gick jag hundinstruktörs utbildningen på Hundens Hus i Stockholm. Superroligt och så lärorikt!

Jag har idag en jaktlabbe, Virus. Tillsammans tränar vi i huvudsak räddning dvs. både sök och spår av människor. En aktivitet där vi förenar nytta med nöje och så får vi vara mycket ute i skogen. Där trivs vi!
Virus och jag tycker om att testa olika aktiviteter så vi hobbytränar lite apportering, agility, nosework och rallylydnad när andan faller på. När jag själv tränar hund är jag inte ute efter perfektion. Jag vill känna glädjen och samarbetet oss emellan. Det är en fantastisk känsla när man får ett bra flow i samarbetet med hunden!

Hundinstruktör, Hundens Hus

Johanna och Virus

Maria Fjäder
Allmänlydnadscoach
maria@flowdog.ax

Jag är en halvålänning som är uppvuxen i österbotten, men alltid tillbringat sommrarna på Åland. Redan som barn hade jag
ett stort hundintresse och fanns det möjlighet att sköt om och träna med hundar i grannskapet gjorde jag det. Först år 2007 såg livet ut så att jag kunde skaffa mig min egen hund, en blandrashund. Sedan dess har det rullat på med hundar och ett brinnande intresse att lära mig mera om dem. 2012 gick jag
utbildning i Stockholm till hundinstruktör och samtidigt att få öppna hunddagis. 2014-2015 gick jag till hundpsykolog även det i Stockholm.

Jag är ingen tävlingsmänniska och att det skall vara perfekt är inget som jag strävar efter. Det skall vara funktionellt och bra för dem det berör. Så det är enligt mig upp till förare och hund hur
det skall se ut.

I min flock idag finns min man Johan, barnen Cajsa och Isac, samt familjen dobermann Zeb och flat coated retrivern Xo. Det är med Xo som jag håller på och tränar, vår dröm är att en dag bli en färdig räddnings ekipage. Xo älskar att spåra och söka. Vi trivs båda som bäst i skogen. För att hålla igång vårt samarbete på ett bra sätt tycker jag det är viktigt med lydnanden. Då är även rallylydnanden ett bra komplement.

Hundinstruktör, Hundens Hus
Hundpsykolog, Hundens hus

 

Maria och Xo

Marie Palin-Karlman
Hooperscoach
marie@flowdog.ax

 

Canine Hoopers World Instructor coachlicense 2021
Canine Hoopers World, level 2 instructor course 2021

 

 

Marie med Hädda och Holger