FLOWDOG CREW

Glädje, passion och teamwork
– vi finns för dig!

Sandra Gustafsson
VD och headcoach

Visionen med Alandia FlowDog är att erbjuda en attraktiv miljö, som skapar trygga och fina förutsättningar för optimal hundträning året runt – oberoende väder och vind. Våra nyckelord är passion, glädje och teamwork vi strävar hela tiden till att bli bättre och öka vår kunskapsbank i teamet. Vi finns för Dig och din hund – genom hela livet, oavsett ambitionsnivå eller inriktning. 

Min uppväxt är präglad av olika hundar och aktiviteter, allt från jakthundar till utställningsresor. Jag började med juniorhandling och hittade sedan till agilityn med familjens Eurasier back in the days, och på den vägen är det!

Mitt egna fokusområde är agility och fysträning av hunden, både som coach och privat. Men  jag tränar även rallylydnad, hoopers, barmarksdrag och nosework får sig en runda ibland. Till flocken hör husse, tre bordercollies, en parson, en brasiliansk terrier och en katt. 

Jag önskar er alla en riktigt fin träningsstund här hos oss på Alandia FlowDog! 

Med vänlig hälsning
Sandra Gustafsson

 • HDA Cert. fystränare för hund 2020-2021 (pågående)
 • HDA Cert. Balansbollsinstruktör 2021
 • Canine Hoopers World Instructor coachlicense 2021
 • SAGI TopTeam 2019 (FIN)
 • SAGI TopTeam 2020 (FIN)
 • FitDog Agilityteam 2019/2020 (FIN)
 • FKK överfunktionär och banmästare agility
 • AVA1, Finska agilityförbundet
 • Ansvarsfulla tränare, Finlands Olympiska Komitté
Sandra med Acxa och Noc
"Sandra är helt fantastisk med att lära ut och är uppfinningsrik med att hitta lösningar och anpassningar för alla ekipage!"
tass
Kursdeltagare
Agility
Sandra fick mig att fastna för agility och även våga prova på andra sporter!
tass
Kursdeltagare
Agility
Rekommenderar Sandra på Alandia FlowDog! Jag testade på Agility genom PT träning och nu är jag fast. En jätterolig sport!
tass
Agilityelev
Privatlektioner

Carina Svenblad-Timonen
Rallylydnadscoach

carina@flowdog.ax

Jag är uppväxt med hundar, både med huskies och hundspann till gryt- och älghundar. Jag har alltid varit aktiv inom olika områden med temat hund, det är detta jag brinner för!
Idag består flocken av mannen Bosse och hundarna Pandora, Aqua, Lexie och Belone.

Jag föder upp spanska vattenhundar (Kennel Perro CaBo), är prisdomare i DRAJ (drevprov) och tränar och tävlar aktivt i viltspår och rallylydnad för att nämna några aktiviteter. 

 • SPKL Allmänlydnadsinstruktör
 • SPKL Rallylydnadsinstruktör
 • Överfunktionär Rallylydnad
 • Domare, DRAJ
Carina och Belone, Finsk viltspårschammpion 2021

Johanna Åberg
Allmänlydnadscoach 


johanna@flowdog.ax

Jag är uppvuxen i skärgården med jakthundar och retrievers. Hund har alltid varit mitt stora intresse. Jag har varit nyfiken på varför hundar gör som de gör, hur kan vi förstå varandra bättre osv. 2010-2011 gick jag hundinstruktörs utbildningen på Hundens Hus i Stockholm. Superroligt och så lärorikt!

Jag har idag en jaktlabbe, Virus. Tillsammans tränar vi i huvudsak räddning dvs. både sök och spår av människor. En aktivitet där vi förenar nytta med nöje och så får vi vara mycket ute i skogen. Där trivs vi!

Virus och jag tycker om att testa olika aktiviteter så vi hobbytränar lite apportering, agility, nosework och rallylydnad när andan faller på. När jag själv tränar hund är jag inte ute efter perfektion. Jag vill känna glädjen och samarbetet oss emellan. Det är en fantastisk känsla när man får ett bra flow i samarbetet med hunden!

Johanna och Virus

Ett axplock av de kurser föreläsningar som jag gått som är av vikt och ger mig inspiration för mitt jobb på Flowdog:

 • Hundinstruktör, Hundens hus 2010
 • BAT instruktör, Hundens hus 2012
 • Stress och arousal, Tobias Gustavsson SWDI
 • Från belöning till belöning, Eva Bertilsson 2014
 • Hunden och vi – om relationer och missförstånd, Per Jensen 2019
 • Lekutveckling, Tobias Gustavsson SWDI 2021
 • Hundmöten, Caroline Alupo 2023
"Ett föredömligt synsätt att träna och förstå hunden."
tass
Kursdeltagare
Allmänlydnad
"Du är en duktig instruktör som ser både hunden och förarens utmaningar och begränsningar. Du anpassar och utmanar oss i övningarna för att vi alla ska utvecklas!"
tass
Kursdeltagare
Allmänlydnad
"Du är så positiv, har så otroligt bra tips. Det har varit super och kommer absolut igen!"
tass
Kursdeltagare
Allmänlydnad

Maria Fjäder
Allmänlydnadscoach


maria@flowdog.ax

Jag är en halvålänning som är uppvuxen i österbotten, men alltid tillbringat sommrarna på Åland. Redan som barn hade jag
ett stort hundintresse och fanns det möjlighet att sköta om och träna med hundar i grannskapet gjorde jag det. Först år 2007 såg livet ut så att jag kunde skaffa mig min egen hund, en blandrashund. Sedan dess har det rullat på med hundar och ett brinnande intresse att lära mig mera om dem. 2012 gick jag
utbildning i Stockholm till hundinstruktör och samtidigt att få öppna hunddagis. 2014-2015 gick jag till hundpsykolog även det i Stockholm.

Jag är ingen tävlingsmänniska och att det skall vara perfekt är inget som jag strävar efter. Det skall vara funktionellt och bra för dem det berör. Så det är enligt mig upp till förare och hund hur
det skall se ut.

I min flock idag finns min man Johan, barnen Cajsa och Isac, flat coated retrivern Xo. Xo älskar att spåra och söka. Vi trivs båda som bäst i skogen!

 • Hundinstruktör, Hundens Hus
 • Hundpsykolog, Hundens hus

 

Maria och Xo
"Tack för alla tips och trix!"
tass
Kursdeltagare
Allmänlydnad
"Tack, tack och super tack för all hjälp!"
tass
Kursdeltagare
Allmänlydnad
"Tack för en bra kurs!"
tass
Kursdeltagare
Allmänlydnad

Marie Palin-Karlman
Hooperscoach

marie@flowdog.ax

Jag har alltid varit en hästtjej och var livrädd för hundar när jag var liten. Men det har alltid funnits ett hundintresse och jag rastade grannskapets snälla hundar så mycket jag kunde.  Nu är det hund som gäller för hela slanten!

2011 skaffade vi vår första staffe och 2016 vår andra. Då båda var reaktiva individer och vi gick på många kurser och träningar inom området har jag lärt mig otroligt mycket på vägen. Främst är det agility vi tränat och tävlat, men även nosework och rallylydnad.

Min familj består idag av min man Rickard, dottern Elsa och staffen Hilda. 

Hundträning ska vara roligt, avslappnat och trevligt! Jag tycker det är viktigt att anpassa den efter dagsform, ambition och nuläge, både för hund och förare!

 Förutom att jag coachar hoopers bär jag titeln Flowdogs hovfotograf, då man ofta kan se mig med kameran i högsta hugg. Jag älskar att fota och har även det som side business.

 • Canine Hoopers World Instructor coachlicense 2021
 • Canine Hoopers World, level 2 instructor course 2021
Marie med Hilda
"Marie är peppig och ger lagom utmaningar efter varje deltagares förutsättningar/dagsform."
tass
Kursdeltagare
Hoopers
"Marie har ett stort kunnande som gör att hon snabbt hittar lösningar på de svårigheter som uppstår i träningen."
tass
Kursdeltagare
Hoopers
"Marie är en glad och rolig och motiverande coach! Keep up the funny work!"
tass
Kursdeltagare
Hoopers

Martha Hannus
Allmänlydnadscoach 
under utbildning

martha@flowdog.ax

Jag brinner för hundens vardagsliv och flocksamspelet. För mig är det viktigt att arbeta inkluderande och individanpassat med relationsbyggande som grund. Jag tror på respekt för djuret och deras behov, och att ge möjlighet till hunden att få göra val och växa till den unika individ den är. Ingen hund är ett oskrivet blad. Lekfullhet och glädje är centralt! 

Jag är själv inte alls uppvuxen med djur, utan fann mitt hundintresse som vuxen. Som första egna hund tog jag mig an Molly, en hittehund från Irland som idag är 12 år gammal. Jag återvände till Åland 2015 efter 10 år i Göteborg och Stockholm. 2021 utökades flocken med Dante, en Staffordshire bullterrier. 

Med mina hundar har jag testat på det mesta på hobbynivå. Mollys favoritgren är nosework, och där får verkligen hennes självständighet, envishet och problemlösningsförmåga komma fram. Med Dante får jag möjlighet att jobba med fysträning för hund på ett annat sätt, och jag hoppas kunna komma igång med kättingdrag till våren.

Jag är hundinstruktör under utbildning hos Hundsteg, färdig sommaren 2024. Drömmer om att vidareutbilda mig till noseworkinstruktör.

 • Hundinstruktör, Hundsteg 2023-2024