Allmänlydnad och övriga kurser

Välkommen att träna med oss på flowdog!

Allmänlydnad handlar om att få en fungerande vardag tillsammans med din hund. Vi tränar till exempel på att hunden skall kunna gå fint i koppel, komma på inkallning, bjuda på kontakt och grunder som sitt, ligg med mera. Det handlar också till stor del om att bygga en god och ömsesidig relation med hunden. Eftersom allas vår vardag ser olika ut så har vi ju också olika behov som är viktiga att vår hund klarar av/känner sig trygg i. Grunderna vi jobbar med här är också grunder för all annan form av hundsport.

För att få ut så mycket som möjligt av kurserna rekommenderar vi att man går kurserna i denna ordning:

 • START
 • NEXT LEVEL
 • TEMAKURSER
 • COACHGRUPP
 • Specialkurs, PROVA PÅ är fristående men någon form grundlydnad är en fördel

KURSER 2023

_____________________________________

 • FULLSATT!
 • Fredag 01.12.23 kl. 18-19.30 + Söndag 03.12.23 kl. 11.30-13.00
 • Coach: Johanna Åberg

Att ha en hund som bjuder på kontakt och har en god följsamhet ger er bättre förutsättningar för att bland annat få ett bra koppelgående, för att ha hunden lös och en bra start till vilken aktivitet ni än vill ägna er åt. Under den här kursen fokuserar vi på kontakten mellan dig och din fyrbenta vän och er följsamhet på ett lekfullt och roligt sätt. Ni är ett team tillsammans!

_____________________________________

 • Uppstart VT24
 • Intresseanmälning tas emot
 • Coach: Sandra Gustafsson

Fyra kurstillfällen där vi provar på olika aktiviteter med våra hundar. Träningstillfällena börjar alltid med teori och genomgång följt av ca. 60 minuter träning. Passar hundar i alla åldrar, storlekar och perfekt kurs för att prova på olika aktiviteter tillsammans. För att få ut så mycket som möjligt av kursen krävs en viss grundlydnad. 

Tillfälle 1) Aktivering och kroppskontroll 2) Rallylydnad 3) Hoopers 4) Agility
_____________________________________

 • Uppstart VT24
 • Intresseanmälning tas emot

Vår populära startkurs som passar valp, unghund men också den äldre hunden. Under 6 tillfällen jobbar vi med de viktiga grunderna på ett positivt och lekfullt sätt, skapar verktyg för framtiden och bygger på er relation tillsammans. Detta är kursen som sätter grunderna för ett fint teamwork i framtiden, oavsett om siktet är på tävling eller allmän vardagslydnad.
_____________________________________

 • Uppstart VT24
 • Intresseanmälningar tas emot

En fortsättningskurs som bygger på FD START – grunder för livet. På denna kurs fortsätter vi utveckla alla de viktiga grundfärdigheterna, ökar utmaningarna och lär in nytt. Vi jobbar med avståndskontroll, inkallning med mer störning m.m På ett positivt och lekfullt sätt stärker vi er relation och ökar verktygsboxen för era framtida äventyr tillsammans.

____________________________________

 • Intresseanmälan tas emot

Har du en fyrbent kompanjon som har svårt att varva ner under träning/tävling eller i vardagen? Då kan den här kursen vara något för er. Under 4 tillfällen kommer vi jobba på er passiva passivitet, varva aktivitet med passivitet. Hitta offknappen och slipa på den, något som ni båda vinner på i er framtid tillsammans!
_____________________________________

 • Intresseanmälan tas emot

Sitter inte inkallningen i alla lägen, känner du att du vill ha mera fart och glädje? Då är detta kursen för dig. Här stärker vi inkallningen och bygger på med många olika typer av störningar och får farten och glädjen att sitta i inkallningen i alla lägen!
_____________________________________

 • Våren 2024
 • Intresseanmälan tas emot

Ska du snart få hem en valp eller har du redan din lilla kamrat hemma?

Häng på detta tematillfälle där vi pratar valp och hur man kan tänka kring olika beteenden och viktiga grundfärdigheter inför framtidens äventyr. Hur ska jag göra när valpen är mer piraya än hund? Hur börjar jag med ensamhetsträningen? Hur får jag den rumsren? Hur ska jag socialträna valpen? Vad är en bra aktivitetsnivå och hur långa promenader kan jag gå? Det är några frågeställningar bland många vi kommer reda ut och diskutera under vår stund tillsammans.
_____________________________________

 • Våren 2024
 • Coach: Johanna Åberg och Maria Fjäder

Springer din hund och gömmer sig såfort du tar fram kloklipparen? Är kloklippning ett stressmoment både för Dig och Din hund? Varför är hantering så viktig att få göra på din hund, och hur börjar man? Kan man få en rädd/traumatiserad hund att bli trygg i hanteringen? Detta och mycket mer kommer vi att prata om på detta tematillfälle.
_____________________________________

KURsanmälan 2023

_____________________________________

Kursanmälan
Registrera din kursanmälan genom att fylla i vårt enkla anmälningsformulär som du hittar här ovanför. Observera att det är bindande anmälan. Vi återkopplar till dig så fort som möjligt!

Intresseanmälan
I anmälningsformuläret finns också möjlighet att skicka en intresseanmälan för kommande kurser. Var med och påverka vårt utbud, kanske just ditt önskemål blir nästa kurs!
OBS! Detta är ingen anmälan och ger ej förtur men du kommer få ett mail när vi har mer information kring just det du aviserat intresse kring!

Strular anmälningen? 
Kontakta oss via e-post info@flowdog.ax så återkommer vi till Dig fortast möjligt.
_____________________________________

Är du Ömsenkund?

Har du din hund försäkrad i Ömsen får du ”Valp i huset” föreläsningen för endast 5,00 EUR! Meddela detta i samband med anmälan.