Hoopers

Hoopers

Den nya hundsporten som tar över Europa och resten av världen! Team FlowDog r.f, en nybildad liten förening håller sin hoopersträning på anläggningen.

Hoopers är en aktiveringsform som passar de allra flesta hundar, stor som liten ung som senior. Hoopers påminner om agility, men ändå inte – det är inte lika svåra hinder med och hoopers bygger på fina, snälla linjer utan skarpa svänger eller hopphinder. Hunden skall springa genom bågar och stora tunnlar, runda tunnor och passera staket. Distanshandlingen är Hoopers varumärke och detta jobbar man upp succesivt för att senare använda sig av olika dirigeringsområden. 

 

KURSER

Hoopers GO, fortsättningskurs

– Tisdag 10.5, 17.5, 24.5, 31.5 och 7.6 kl. 19.30-21.00
Kursavgift: 89.90 EUR
Plats: Ömsen FlowDog Arena
Coach: Marie Palin-Karlman

– Tisdag 17.5, 24.5, 31.5, 7.6 och 14.6  kl. 19.30-21.00
Kursavgift: 89.90 EUR
Plats: Ömsen FlowDog Arena
Coach: Sandra Gustafsson

Detta är vår fortsättningskurs i hoopers. Här tar vi träningen vidare till nya nivåer och fokuserar på distanshandling och uppgiftsförståelse. Vi introducerar även staketet som nytt hinder. Målet är att klara av lättare banor med två eller flera riktningsbyten, gärna med arbete i DO (dirigeringsområde).

Förkunskaper: Hoopers START eller likvärdiga kunskaper.

Hoopers START, nybörjarkurs
Nya startkurser kommer till hösten.

Här lär du dig grunderna i Hoopers och vad sporten går ut på. Vi går igenom och tränar på alla olika hinder som hoops, tunnel och tunnor. Fokus ligger på förståelse, ett fint grundarbete som bas och att ha en rolig träningsstund tillsammans med din hund! Vi anpassar svårighetsgraden individuellt.

Förkunskaper: FD START, eller annan allmänlydnad/valpkurs. Öppen för hundar från 6 månader och uppåt.

KURSANMÄLAN

Skriv ditt namn, hundens namn, ras och ålder samt vilken kurs du vill gå. Skicka din kursanmälan till epost team(a)flowdog.ax

Observera att det är bindande anmälan. Vi återkopplar till dig så fort som möjligt! 

_______________________________________________________

Kontakt: team@flowdog.ax
FB: teamflowdog

HOOPERSCUP

Jamenvisst, i år tänker vi för första gången köra en Hooperscup under vinterhalvåret – såå spännande! 
Det kommer att bli en klass för alla, där vi utmanar svårigheten genom olika dirigeringsområden för att samla poäng. Passar alltså alla som tränat lite Hoopers, varesig du springer med din hund eller vågar testa distanshandling.

Datum:
1) 11.12 kl. 12.30
2) 29.12 kl. 18.00
3) 27.03 kl. 12.30
FINAL: 10.04 kl. 14.00 

Se vår Facebooksida för mer info,
klicka på knappen här nedan: