Balansbollsträning

friskvård och fysträning

balansbollsträning -
nytta med nöje för alla hundar

Det fina med balansbollsträning, förutom att det är en rolig aktivitetsform, är att det passar alla raser och åldrar. Från valp/unghund till senior, alla drar nytta av balansbollsträningen!

Alla hundar behöver en god kroppskontroll , balans, koordination och stabilitet för att hantera livet på bästa möjliga sätt. Det gäller såväl tävlings/jakthundar som i att vara funktionell i vardagen. 

Med balansbollen jobbar vi med den lednära muskulaturen som är svår att komma åt via någon annan träningsform. Vi jobbar med de små stabiliserande musklerna liksom de stora muskelgrupperna beroende på vilken övning vi gör. En hund som tränat upp sin bålmuskulatur och kroppskontroll har större chans att klara upp oförutsedda händelser om det så är på tävling/träningsbanan, hemma på gården under lek med andra hundar eller trampar snett i skogen. Med balansbollsträning bygger vi hunden stark från grunden, ökar livskvalitén och höjer eventuell prestationsnivå.

OBS! Hund med eventuell skada eller som påbörjat sin rehab rekommenderas privat träning för att få rätt övningar för just den individen i samarbete med behandlande veterinär eller fysioterapeut.

 

Bordercollie Acxa

Balansbollsträningens positiva effekter
– ökad bålstabilitet (core)
– ökad kroppsmedvetenhet och kroppskontroll
– förbättrad balans
– förbättrad proprioception
– ökad koordinationsförmåga mellan olika muskelgrupper
– förbättrad ledstabilitet
– skadeförebyggande
– snabbare återhämtning vid ev. skada
– prestationshöjare
– rolig aktivitet som bygger teamwork
– bygger hundens självförtroende

Kurser och enskild träning

Intresseanmälningar skickas till info(a)flowdog.ax.

NYHET Hösten 2022
Är din hund försäkrad i ÖMSEN? 
Om svaret är ja, så ger vi -10 rabatt på Balansboll START. 
Friskvårdsträning när den är som bäst helt enkelt!
Följ instruktionerna i anmälningsformuläret så ordnar vi resten!

SHOP

Vi har även olika balansbollar och tillbehör till försäljning. Tag kontakt via epost info@flowdog.ax om du är intresserad av att öka möjligheten för hemmaträning med produkter av högsta kvalitét. Nedan ses ett urval av våra produkter:

Mellanpudel Viper