Summercamp

FLOWDOG SUMMERCAMP

sommarens roligaste vecka!
04-08.07.2022

Håll i hatten vilken vecka vi har pusslat ihop, hoppas du vill göra oss sällskap!
Agility, hoopers, rallylydnad, barmarksdrag, mental träning, allmänlydnad, upplevelsebana, agilitycup, öppna banor, valp i huset, belöningsutveckling – ja det finns massor att välja på! Lättare servering finns på plats och shopen kryllar av summercamperbjudanden! Vi har ju dessutom besök av Eva Marie Wergård hela veckan, WOW – snacka om inspirations- och kunskapsboost! 

Har du frågor eller funderingar, maila info@flowdog.ax så hjälper vi dig! 

GÄSTCOACH:
EVA Marie Wergård

Man kan beskriva Eva Marie med tre ord: glädje, kunskap och passion. Eva Marie går helhjärtat in i allt hon tar sig an, och nu får vi möjlighet att ta del av all hennes kunskap i flera dagar på flowdog summercamp – så fantastiskt roligt! Hon är en väldigt omtyckt coach och är en av nordens mest bokade mentala tränare bland hund- och hästfolk. Hon är utbildad etolog och har både forskat och praktiserat träning av olika djurarter: apor, tvättbjörnar, gerbiler och såklart hund. 

Eva Marie kommer bland annat att hålla i agilityträning, barmarksdrag, mental träning och belöningsutveckling. 
Läs mer om vårt summercampschema och olika valmöjligheter här nedan. 

Vill du veta mer om Eva Marie och hennes gedigna meritlista, klicka HÄR

MÅNDAG 04.07.22

upplevelsebana

ROLIG AKTIVITET FÖR BÅDE DIG OCH HUNDEN
Här har vi byggt olika stationer som hunden skall ta sig igenom/över. Vi kommer att utmana hundens alla sinnen som balans, koordination, nyfikenhet och mod. Kanske det finns en och annan frestelse längs vägen också, vem vet! Detta är en rolig övning som ni jobbar er igenom tillsammans, passar både valp som senior.

Banan är byggd som olika stationer och varje grupp har en egen coach tillgänglig. Förutom genomgång tillsammans med coachen har varje station även skriftliga anvisningar. Varje grupp har 45 min på sig att jobba igenom banan. Ladda fickan med mycket godis! 

MÅNDAG 04.07.22
GRUPP 1) kl. 13-13.45
GRUPP 2) kl. 15.30-16.15
GRUPP 3) kl. 16.30-17.15
GRUPP 4) kl. 20.15-21.00

TIPS! Kombinera upplevelsebanan med ett FD TEMA: Kontakt och följsamhet, FD TEMA: Stadga- och impulskontroll eller FD TEMA: Inkallning och få två aktivieter för endast 30.00 EUR! 

279736301_2881331552159581_2304667693120597247_n

allmänlydnad

FÖR EN ROLIGARE OCH LÄTTARE VARDAG
Här tar vi en snabbtitt i våra populära temakurser, teori blandat med praktiska övningar som är lätta att jobba vidare med hemma. Små grupper och ingen förkunskap behövs. Perfekt träningstillfälle som passar valp som senior!

Missa inte vårt komboerbjudande, välj 2 teman för endast 30.00 EUR eller varför inte testa på upplevelsebanan!

MÅNDAG 04.07.22
kl. 14-14.30 / Kontakt- och följsamhet
kl. 14.45-15.15 / Stadga- och impulskontroll
kl. 15.30-16.00 / Inkallning
kl. 16.15-16.45 / Extratillfälle vid behov
Coach: Maria Fjäder

hoopers

HOOPERS – PROVA PÅ
MÅNDAG 04.07.2022 kl. 18-19.30
Coach: Marie Palin-Karlman

Hoopers påminner om agility, men ändå inte –  hoopers bygger på fina, snälla linjer utan skarpa svänger eller hopphinder. Hunden skall springa genom bågar och stora tunnlar, runda tunnor och passera staket.  Distanshandlingen är hoopers varumärke och detta jobbar man upp succesivt för att senare använda sig av olika dirigeringsområden.

På detta prova-påtillfälle testar vi olika hinder och får ett smakprov av vad hoopers är för något. Det bästa med hoopers är att det är en aktiveringsform som passar de allra flesta hundar, stor som liten ung som senior. 

___________________________________

DROP IN HOOPERSBANA / HOOPERS GO BIG
MÅNDAG 04.07.22 kl. 15-20.00

Färdigbyggd hoopersbana på stora agilitybanan (22x40m), öppen för alla. Denna bana blir extra allt, det kommer finnas något för alla att utmana och gå utanför comfortzone! Även mindre rutinerade ekipage kan ta sig an banan genom att dela upp den i kortare sekvenser. Utmana genom olika DO (dirigeringsområden). 

 

valp i huset / föreläsning

MÅNDAG 04.07.22 KL. 18-20.00

Coach: Maria Fjäder, Johanna Åberg, Sandra Gustafsson

Ska du snart få hem en valp eller har du redan din lilla kamrat hemma? Häng på detta tematillfälle där vi pratar valp och hur man kan tänka kring olika beteenden och viktiga grundfärdigheter inför framtidens äventyr. Hur ska jag göra när valpen är mer piraya än hund? Hur börjar jag med ensamhetsträningen? Hur får jag valpen rumsren? Hur ska jag socialträna valpen? Vad är en bra aktivitetsnivå och hur långa promenader kan jag gå? Det är några frågeställningar bland många vi kommer reda ut och diskutera under vår stund tillsammans.

TISDAG 05.07.22

agilityträning

TISDAG 05.07.22
Grupp 1, kl. 09-12.00
Grupp 2, kl. 18-21.00
Coach: Eva Marie Wergård

EN RIKTIG AGILITYBOOST
Banträning när den är som bäst! Eva Marie har enormt erfarenhet i bagaget och tränar själv tillsammans med Sveriges elit inom agility, hon är en mycket uppskattad coach och vi vågar lova att du lämnar banan med nya verktyg för din träning och feelgoodkänsla! 

Vi jobbar individuellt och tränar på de sekvenser som du och din hund behöver. Har du egna önskemål, exempelvis fokus på verbala kommandon, KF eller annat – kom ihåg att skriva det i kommentarsfältet i din kursanmälan! Vill du fokusera på starter, ja då gör ni det. Du väljer hur du själv vill exponera din tid på banan. Banskisser publiceras i förväg. Banvandring sker innan kursstart (för att maximera träningstiden).

 

mental träning

JAG VILL- JAG KAN – JAG VÅGAR!
En föreläsning om att hantera mentala utmaningar och lära känna sig själv!

TISDAG 05.07.22 kl. 15-17.00, del 1 
FREDAG 08.07.22 kl. 14-15.30, del 2
Coach: Eva Marie Wergård

 Står du på startlinjen och frågar dig själv: vad gör vi här?
Känner du att prestation under press är sämre än det ni levererar på träning?
Vill du lära dig att bli mentalt flexibel och få ut ännu mer av er kapacitet?
 
Vi bjuder in till två föreläsningsdelar som antingen kan tas i sin helhet eller endast del 1. Men du – tips! Anmäl till första och du kommer vilja komma andra tillfället! 
Eva Marie Wergård tar upp det allra senaste från vetenskapen när det gäller mental träning och att våga prestera sitt bästa, få ut maximalt av sin kapacitet och hitta lösningar för att ta sig an utmaningar.  Teori blandas med praktiska övningar, humor och allvar – med målet att du ska gå ifrån föreläsningen med en känsla: jag kan, jag vill och jag vågar!
 
Eva Marie är en av nordens mest bokade mentala tränare bland hund- och hästfolk. Med egen erfarenhet från både ridsport, hundsport och swimrun skapar hon en miljö där du känner igen dig och förstår vad du behöver träna på för att ge dig själv det extra! Ja, för om DU tränar ditt mentala kommer du märka skillnad på din kompanjon ute på tävlingsbanan. Oavsett gren är du varmt välkommen!
 

Boken Mental Träning för agilityförare, skriven av Eva Marie finns att köpa på plats. 

rallylydnad

RALLYLYDNAD – PROVA PÅ
TISDAG 05.07.22 kl. 12.30-14.00
Coach: Carina Svenblad-Timonen, Sandra Gustafsson

Välkommen att prova på rallyns roliga värld, med snurrar, serpentiner och teamwork! Rallylydnad är en träningsform som passar de allra flesta så detta är ett perfekt tillfälle för dig som är nyfiken på vad det är för något! 
Idag går vi kort igenom vad rallyn är för en aktivitet och tävlingsform för att sedan jobba praktiskt större delen av tiden. Vi tittar på lite olika moment, hur man börjar träna dem och vad som är bra att tänka på. 

______________________________

 

DROP IN RALLYBANA / SEGRAR- OCH MÄSTARKLASS
TISDAG 05.07.22 kl. 12-19.00

Färdigbyggd rallybana, öppen för alla. 
Segrar- och mästerklasskyltar. Träna hela banan eller sekvenser, jobba utifrån din och hundens nivå. Respektera andra ekipage som vill träna, beräkna ca. 30 minuter/ekipage eller varva träningstiden.

UTSTÄLLNINGSTRÄNING

UTSTÄLLNINGSTRÄNING – It´s show time!
TISDAG 05.07.22 kl. 18-19.00
TISDAG 05.07.22 kl. 19.15-20.15 (extragrupp vid behov)
Coach: Carina Svenblad-Timonen

Inget camp utan vänstervarv! 
Här tränar vi på uppställning, tempo, hantering och att hitta linjerna.
Alla raser välkommna! 

280171840_1393072771161047_1142606622333104381_n

Onsdag 06.07.22

belöningsutveckling

Think outside the box – belöningsutveckling för alla!

Oavsett om du har en svårbelönad hund eller en hund som går igång som tusan på allt – så är detta en workshop/föreläsning för dig! Vi kommer att jobba med belöningar i alla dess former och HUR vi bästa kan nyttja dem för att få ut precis det beteende vi vill ha! Teori blandas med praktik – och att gå som åskådare kommer också att ge dig mycket! Oavsett gren är du välkommen att delta. 
 
Eva Marie Wergård här utbildad etolog och har både forskat och praktiserat träning av olika djurarter: apor, tvättbjörnar, gerbiler och såklart HUND! Genom en mångafaldig erfarenhet vill hon utmana oss alla att tänka utanför boxen och verkligen förstå vad en belöning är och hur den kan användas. Det finns inga gränser – våga tänka utanför boxen!
 
ONSDAG 06.07.22 kl. 18-21.00

TORSDAG 07.07.22

BARMARKSDRAG

ADRENALIN TILLSAMMANS!
En riktig pulshöjare för både två- och fyrbent, adrenalin och feelgood! 
Att dessutom få göra det i sällskap av andra gör bara saken ännu roligare. 

Här går vi igenom grunderna för barmarksdrag. Utrustning, träningsupplägg, vad är viktigt vid inlärning, hur lär jag  hunden omkörningar med fokus framåt, behöver jag ha riktningskommandon och hur hanterar vi mötande trafik/människor. Hur skall jag tänka kring uppvärmning/nedvarvning? Den praktiska delen väljer man själv om man springer, cyklar eller kör kickbike. Cykel tar du med själv, en kickbike finns att prova. Viss utrustning finns att låna. Vi tränar på starter, teknik, testar omkörning och tränar på fokus framåt. 

Torsdag 07.07.22 kl. 15-16.30, del 1 – teori 
Fredag 08.07.22 kl. 08-10.00, del 2 – praktisk träning
Coach: Eva Marie Wergård (SM canicross x flera + löpcoach)
Plats: Teori på Ömsen FlowDog Arena. Fredagens plats för den praktiska träningen meddelas senare.

AGILITY

WORKSHOP AGILITY VALP/UNGHUND
Dagens agilityhund förväntas ha helt andra grundkunskaper än för bara 10 år sedan, agilityn världen över är i ständig utveckling. Mycket av detta kan vi befästa i tidig ålder på marknivå och genom förberedande träning. Vi tittar på  inlärningsmetoder,  agilityfoundations och träningsplanering. Workshopen riktar sig till dig som vill ta agilityträningen till nästa nivå tillsammans med din bästa vän. 
Workshopen innehåller teori, diskussioner och praktisk träning. Varning för riktig agility detaljnörderi. Åhörarplatser öppna för alla, oavsett kunskapsnivå. Perfekt även för dig som går i tankar om en ny valp och vill satsa på agility. 

BONUS – De som anmäler sig med hund kommer att få några läxor INNAN workshopen.

Torsdag 07.07.22 kl. 10-12.00
Coach: Eva Marie Wergård

RALLYLYDNAD

RALLY TEMA: OLIKA SVÄNGAR
Olika typer av svängar förekommer i alla klasser, endel bygger på varandra och högre upp i klasserna skall de göras med hunden på båda sidor. Detta tematillfälle fokuserar vi på olika varianter och jobbar med detaljerna kring dem och hur vi tränar vidare. Tematillfället passar alla nivåer, då vi jobbar individuellt

TORSDAG 07.07.22 kl. 15-16.00
Coach: Carina Svenblad-Timonen

 

DROP IN RALLYBANA / NYBÖRJAR- OCH ÖPPENKLASS
Färdigbyggd rallybana, öppen för alla. Nybörjar- och öppenklasskyltar. Träna hela banan eller sekvenser, jobba utifrån din och hundens nivå. 

TISDAG 05.07.22 kl. 12-19.00
Respektera andra ekipage som vill träna, beräkna ca. 30 minuter/ekipage eller varva träningstiden med varandra.

 

 

Fredag 08.07.22

barmarksdrag, del 2

kl. 8-10.00, se mer info under TORSDAGEN

mental träning, del 2

kl. 13-14.30, se mer info under TISDAGEN

HOOPERS

TEMATILLFÄLLE – DISTANSHANDLING
Hoopers kännetecknas av just distanshandling, att stå på ett ställe för att dirigera hunden runt banan. Som med all hundträning är grunderna A och O, och idag tittar vi specifikt på detta och bygger grunder liksom utmanar hundens självständighet och förståelse för uppgiften på ökat avstånd. Träningen hålls utmhus på stor bana. Ett tematillfälle som passar nybörjare som det mer avancerade ekipaget, vi utmanar och bygger från där ni är just nu! 

FREDAG 08.07.22 kl. 12-13.45
Coach: Marie Palin – Karlman

_____________________________

DROP IN HOOPERSBANA / LIGHT LEVEL
Färdigbyggd hoopersbana, öppen för alla. Hoops, tunnel och tunnor. Träna hela banan eller sekvenser, jobba utifrån din och hundens nivå. Passar även det mer erfarna ekipaget då variation på DO (dirigeringsområden) skapar olika svårigetsgrader.

FREDAG kl. 12-16.00
Respektera andra ekipage som vill träna, beräkna ca. 30 minuter/ekipage.